I'm Waiting You
BlackWhite?



[Assalamualaikum,Nuna here. AbuDzarWife's InsyAllah till jannah]

Bonjour Guys!. You was stuck in my blog.
Do follow and do comment my entry ya.
No Haters, Copycats and Anon here.












Round-Round





Story About Links Goodies


Borak-Borak





Triangle-Triangle


Skin Made by Aina Hanani
Background Founder by Qay
Best view in Google Chrome only
Cursor by Drikoti & Aina Hanani
Sembuhkan saya :)
Sunday, February 24, 2013 | 11:17 AM | 0 BlackWhite

Ehem,Feyyyyyyuuuuuuuu ~ Terbang jauh jauh. Mimpi rupanya dipagi hari. Hmm *Istighfar* Hai ! Nuna masih belum tido,takdapat nak tido. Guess why? Tak tahu kenapa,dari tadi terbesin tak habis habis. Nuna nak demam kot *Dahi panas* Uhuk batuk jap. Topic harini mengenai S A K I T . Kifarah dosa kan kan kan? Tengok gambar kat bawah ni. 

Tak semua manusia dapat sakit tau,yang tak sakit sakit asyik minta sembuh. Yang sakit minta disembuhkan. Jadi? bersyukur lah :) Selagi kita sakit Allah hapus dosa kita itupun kalau kita redho dan sabar .. Hmm Nuna pun nak jadi seorang yang redho dan tabah dalam menghadapi ujian ini. Tak banyak pun nuna,sikit je lagi :) *Uhuk uhuk batuk* Sebenarnya nuna tak tahu nak cerita kat sesape. Nuna rasa,nuna tulis dalam blog ni pun takde sape tahu kan dan baca kan? So nuna buat blog ni macam diari kecil nuna.. *mata berkaca kaca*

Sejak tahun lepas lagi Nuna masih tercari cari,apa sakit yang nuna hadapi sekarang? Doktor masih tak dapat detect lagi? Why so serious ?? Nuna okay lah semua orang :) Cuma nuna memang ada sakit iaitu P E M A L A S . Haaaaa penyakit paling teruk tau.... Hehe Doa kan nuna ye semua. Nuna redho kalau nuna ada sakit.

Kebelakangan ni,nuna rasa badan nuna lemah. Macam tak bermaya,masuk kelas pun nuna mcm nak lelap je. Kalau asyik MC je nanti apa anak murid dan staff guru cakap kan? So nuna kuatkan semangat nak masuk kelas,kadang-2 tu rasa nak pitam. Jenuh je asyik menjerit,anak murid nuna suka layan nuna. Hehe :') Nuna sayang depa sangat sangat.. Cuma nuna letih sikit je...............


Doctor banyak kali suruh pegi appointment tau,nuna malas.. Klinik dah refer ke hospital. Tapi nuna malas,nanti pihak hospital kata tak dapat detect gak. Laaaaa malasnya,lagipun nanti abah susah nak kena tunggu nuna kat sana. Doctor tolong lah bagitahu nuna,nuna sakit apa? *ketuk kepala* Tanya ALLAH lah. ish :')

Nuna ingat lagi dialog nuna dengan doctor ..

Doctor perempuan : Adik ni muda lagikan,dah kahwin?
Nuna : *Nuna senyum* Saya muda lagi 19.. *Senyum*
Doctor perempuan : Muda lagi,mcm mana boleh kena? Naik atas katil,saya nak check.
Nuna : *Naik atas katil,baring* Buat muka tak bersalah je . ehehe

Selepas check nuna,Doctor tadi geleng 2 3 kali ..

Nuna: Why so serious doctor? *Pelik*
Doctor : Em,saya tanya tapi jangan fikir apa-2 ye.
Nuna : *Angguk banyak kali*
Doctor : Ada belah mak atau ayah yang ada kanser
Nuna : Ada *perlahan je jawab,nuna terkejut*
Doctor : *senyum* Ini suruh refer ke hospital ampang.. Nanti amek ubat kat farmasi,ikut masa. Kalau ubat dah habis dan tak sembuh lagi dtg balik. Jangan lupa pergi hospital. Kalau demam mendadak,cepat-2 pergi hospital.
Nuna : Baik doctor *keluar dari bilik*

Hmm,Nuna tak pergi pun hospital. Hehehe Lepas dari kejadian tu Nuna demam panas mendadak 4.0 . Sampai malam-2 umi dengan abah terpaksa angkut pergi klinik swasta. Hmm Doa kan nuna ye :) 


** Apa apa pun doakan nuna ye :) 

On the phone dengan En zauj ..

Nuna : Emm,awak.. kalau saya pergi dulu macam mana?
En zauj : Awk tunggu saya kat syurga ye ? :')
Nuna : *Tahan nangis*

Tuhan baru ku sedar indah nikmat sihat itu. Tak pandai aku bersyukur :')


Older Post | Newer Post